Partnerne i CIENS har et utstrakt samarbeid om forskningsprosjekter. Antall CIENS-partnere som deltar i de ulike prosjektene varierer.
Her finner du eksempler på prosjekter der minst to av partnerne samarbeider. Dette viser bredden i samarbeidet og faglige aktiviteter i CIENS.
Hverdagen vår er full av stadig mer «effektive» greier. De skal være enkle å bruke, holde oss varme og tørre, og sørge for at både stekepanna og skiene er glatte og fine. Men hva slags stoffer er det snakk om – og hvorfor finner forskerne de samme stoffene igjen i meitemark og fugleegg?
The EU funded project EYE-CLIMA aims to improve estimates of emissions and removals of the most important greenhouse gases, namely, co₂, methane, N2O and six F-gases, as well as the aerosol black carbon.
Hvordan kan byen skape en best mulig, effektiv og sosialt rettferdig klimapolitikk? DEMOCLIM undersøker nye demokratiske styringsmåter som vokser fram i møte med klimaprotester i de fire skandinaviske byene Oslo, Bergen, Stockholm og Gøteborg.
Et forskningssenter for miljøvennlig energi (FME) som skal bidra til utvikling av nye batteri- og hydrogenmaterialer, -komponenter og -systemer for eksisterende og framtidige applikasjoner innen transportsektoren (vei, bane og sjø).
For å oppnå Norges mål om å redusere klimautslipp med inntil 55% innen 2030, må transportpolitikken understøtte omfattende utslippskutt som samtidig oppleves tilstrekkelig rettferdig til at den kan opprettholdes over tid. Dette er utgangspunktet i samarbeidsprosjektet SUSTAIN.
KS har gitt CIENS i oppdrag å skrive en sammenfatning om spesialrapportene fra FNs
klimapanel (Klimaendringer og landarealer; og Klimaendringer, hav og is) og det
internasjonale naturpanelet (Den globale vurderingen av biologisk mangfold og
økosystemtjenester).
Det øyensynlige paradoks der Oslofjordens miljøtilstand har en nedadgående trend og Oslofjordens bruk og arealer har en økende verdi, har nå et nytt forsknings- og innovasjonsprosjekt – MAREA - ledet av NIVA i samarbeid med NINA fått klarsignal til å forske på.