Tid: 03.06.2013 kl 10:00 Publisert: 03.06.2013

Tid for nytenkning! CIENS-uka 3.-7. juni

CIENS markerer økt satsing og vårt nye Toppsenter med en uke full av kunnskap og diskusjon om samfunn, miljø og klima. Velkommen til fem dager med frokostseminarer, konferanser og paneldebatter med forskere, statsråder, ledere fra CIENS-instituttene og andre viktige samfunnsaktører.

ciens-uka-banner-500.jpg

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen åpner CIENS toppsenter offisielt 4. juni.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell innleder konferansen Grønn byvekst 6.–7. juni.

Alle, både samarbeidspartnere, CIENS-ansatte og andre som finner temaene på arrangementene spennende, er velkomne. Merk at arrangementene er gratis og programmet kan lastes ned her. Unntaket er konferansen Grønn byvekst som har eget program og påmelding.

undefinedForsyn deg av CIENS-ukas tilbud!

Tør oljelandet ta miljøforskningen på alvor? Miljøforskning gir kunnskapen som avgjør hvor bærekraftig politikken kan bli. Men politikk, næringsliv og forskningsledere avgjør om forskningen blir tatt i bruk. Hvilke ambisjoner har de for noe så brannfarlig som miljøforskning? Få med deg debatten! Kunnskapsminister Kristin Halvorsen innleder.

Løper klimaendringene fra oss mens vi prøver å nå gårsdagens klimamål? Realiteter om klimaet og realiteter om hva som kan gjøres passer ikke sammen i praksis. CIENS inviterer til faglig frontkollisjon mellom klima, teknologi og økonomi.

Hvor blå blir Oslofjorden i mega-Oslo? En ren og rik fjord er juvel for byfolket, men ingen selvfølge når by- og befolkningsveksten tar av. Politikerne går til valg på at de har kontroll. Er fagfolk og forskere enige?

Kunsten å overbevise
Formidlingsworkshop med Kjell Terje Ringdal.

Velg fra fire frokoster med forskning: Kan atfedsendring stoppe klimaendring? Blir diesel den nye klimapusekatten? Tåler vi kjemikalie-cocktailen vi verken ser eller smaker? Og: Vi forteller deg om skredet før det kommer.

Grønn byvekst: Konferanse om grønn byutvikling, internasjonale megatrender og Oslo-OL:
Kan et mulig vinter-OL i 2022 arrangeres uten store miljøinngrep?