Tid: 25.04.2018 kl 08:30 Publisert: 05.04.2018

Overvåk luftkvaliteten selv – hvorfor og hvordan?

Luftforurensning er fortsatt en utfordring i mange norske byer. Det er skadelig for helsa, særlig for sårbare grupper, og ikke alltid like enkelt å beskytte seg mot. NILU er med i det europeiske prosjektet hackAIR, en åpen teknologiplattform for bedre luftkvalitet. Du kan bruke de ulike verktøyene fra prosjektet til å enkelt og rimelig måle svevestøvnivåene (både PM2,5 og PM10) i ditt nærmiljø. I tillegg kan du være med på å dele informasjon om luftforurensningen der du er med andre brukere i hele Europa.

mobiltelefon_himmel.JPG

CIENS frokostseminar onsdag 25. april, kl 08:30 – 10:00, CIENS toppsenter, Forskningsparken. Lett frokost serveres fra kl 08:15.

undefinedProgram

  • hackAIR-plattformen – hva slags teknologi tilbyr vi, og hva kan du bruke den til? (Presentasjonen blir holdt på engelsk.) Dr. Hai-Ying Liu, NILU
  • Vil du bygge din egen målesensor for svevestøvforurensning? Få demonstrasjon og tips. Ingeniør Rolf Haugen, NILU
  • Hva viser de første resultatene fra våre billige målesensorer, når vi tester dem i den virkelige verden? (Presentasjonen blir holdt på engelsk.) Dr. Hai-Ying Liu, NILU

Vi rekker dessverre ikke å bygge luftmålesensorer i løpet av frokostseminaret, men de som vil prøve får mulighet til å melde seg på en senere workshop i regi av NILU.

Påmelding her (av hensyn til frokostservering)

Vel møtt!

Kontaktperson: christine.solbakken@nilu.no